Lieneke Dijkzeul
home
Romans
Kinderboeken
Biografie
Contact
Nieuws
Zoeken
Links
De geur van regen

Paperback
€ 19,95
ISBN 978 90 414 1500 4

De geur van regen

Aan het einde van een zinderend hete zomerdag wordt een aanslag gepleegd op een jonge vrouw die zij ternauwernood overleeft. Een paar dagen later wordt in een kelderbox het verminkte lichaam van een tweede vrouw gevonden. De slachtoffers lijken willekeurig gekozen, maar ze hebben één ding gemeen: hun rode haar. Is dit het begin van een reeks moorden?

Zo zet Lieneke Dijkzeul de toon in De geur van regen – met de reeds bekende inspecteur Paul Vegter in de hoofdrol. Voor hem is deze zaak gecompliceerder dan anders, omdat hij er persoonlijker bij betrokken is dan hem lief is. Het eerste slachtoffer betreft namelijk zijn eigen medewerkster Renée. Als ze ontslagen wordt uit het ziekenhuis en niet naar haar eigen huis durft terug te keren, biedt hij haar onderdak.

In De geur van regen beschrijft Dijkzeul in beeldende, sobere stijl de dramatische gevolgen van kille berekening en nietsontziend egoïsme. Trefzeker geeft zij vanuit verschillende perspectieven de personages gestalte, en zo ontvouwt zich een verhaal dat je op het puntje van je stoel doet zitten.

Leesfragment

Ze had niets gezien, niets gehoord. De avond was niet verlopen zoals ze had gehoopt, en ze was enigszins teleurgesteld en geïrriteerd. Zonder werkelijke aandacht tastte ze naar het slot van de voordeur. Ze moest zich bukken om het te vinden, stak de sleutel erin en draaide die om. Deze keer zou ze zelf de lamp op de galerij vervangen nu hij alweer kapot was, in plaats van dagenlang te moeten wachten op de huismeester. Ongeduldig duwde ze de deur open.
En daar was hij.

Lees verder...

Luisterboek

In augustus 2009 is het luisterboek De geur van regen verschenen
ISBN 978 90 8626 0423
7 cd's
prijs € 19,95
Lieneke Dijkzeul leest het luisterboek zelf voor.
Klik hier voor een luisterfragment.

Kijk ook eens op de site van Uitgeverij Luisterlezen!

Recensies over De geur van regen:

'Een thriller waarin de dader bijna vanaf de eerste bladzij bekend is en toch, of nee: juist daardoor, een enorme spanning oproepen. Dat kan Lieneke Dijkzeul als een van de weinigen in ons land. In haar nieuwe boek De geur van regen bewijst ze andermaal haar talent. (...) Nu al kijk je uit naar het volgende deel.'
Noordhollands Dagblad

Lees meer...

'De geur van regen is de derde misdaadroman van de hand van Lieneke Dijkzeul. Ze is een ervaren schrijfster en dat is vanaf het begin merkbaar. Uitstekende dialogen worden afgewisseld met pakkende situatieschetsen, de belevingswereld van hoofdpersonen en nauwkeurige beschrijvingen van het kleine. Daarnaast is humor subtiel verweven door het verhaal. En het boek is ook nog eens razend spannend!
Ine Jacet op misdaadromans.nl

Lees meer...